FAQs

Q?

Wat is WordPress?

A.

WordPress is vrije weblog-software, die onder de voorwaarden van de GNU General Public License (GPL) wordt gepubliceerd. WordPress is ontwikkeld door Matthew Mullenweg, maar het wordt door een flinke groep ontwikkelaars ondersteund. WordPress is het meest gebruikte contentmanagementsysteem.[1][2]

WordPress maakt gebruik van de programmeertaal PHP. Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database. Per WordPress-installatie is één weblog te beheren. Voor een meervoudige installatie is WordPress Multi User (WPMU) beschikbaar. WordPress is een contentmanagementsysteem (CMS) waardoor de gebruiker op een relatief eenvoudige wijze de inhoud (content) kan wijzigen en/of aanvullen zonder dat daar technische kennis voor vereist is.

Q?

Wat is Joomla?

A.

Joomla! is een vrij, opensource-contentmanagementsysteem. Joomla! is geschreven in PHP en werkt met een MySQL of (sinds versie 2.5) MS SQL-database. Joomla! heeft functies als het cachen van pagina's, RSS-feeds, printversies van pagina's, nieuwsflitsen, blogs, fora, opiniepeilingen, kalender, zoeken en taalinternationalisatie.

De naam is de Engelse fonetische spelling van het Swahili-woord 'jumla' dat 'alles samen' of 'als één geheel' betekent. De naam is gekozen om de verbintenis van het ontwikkelteam en de gemeenschap met het project.

Joomla! is vrijgegeven onder de GNU General Public License.

Q?

Wat is Magento?

A.

Magento is open source. Dit houdt in dat de basis programmatuur gratis is en de technologie publiekelijk beschikbaar is voor ontwikkelaars. Dit heeft als voordeel dat u vrijheid heeft in het kiezen van een Magento partner voor de ontwikkeling van uw te beginnen webwinkel.  Alles wat een professionele webwinkel nodig heeft. Uw voordeel is dat de Magento webwinkel na oplevering volledig uw eigendom is, u betaalt geen licentiekosten en u bent niet gebonden aan welk bedrijf dan ook. Dit geldt namelijk voor alle Open source CMS platforms, of het nou WordPress is of Joomla, Drupal etc.

Q?

Wat kost een website?

A.

Het is een vraag dat we vaak via de mail krijgen, wat kost een website? Om eerlijk te zijn er is geen antwoord op deze vraag, iig niet direct. Een website kan van 1 pagina bestaan maar ook van 20. Een website kan alleen maar tekst bevatten maar een website kan tal van dynamische functies hebben. Denk bv aan complexe formulieren of veilige communicatie middelen, etc etc ik kan honderden voorbeelden noemen.

Maar uit ons ervaring weten we dat een website begint bij 500 euro, tenminste een goede site dan. Wil je iets onder 500 euro houd rekening mee dat zeer teleurstellend resultaat kan zijn.

Q?

Hoe lang duurt om een website te bouwen?

A.

Het is heel verschillend, een website kan in een week klaar zijn maar kan ook 3 maanden duren.

Q?

Wat is SSL?

A.

SSL, of eigenlijk TLS, herkenbaar aan HTTPS voor de url, is een techniek waarmee de verbinding tussen de bezoeker van een website en de server waar de website is ondergebracht wordt beveiligd middels zeer sterke encryptie. Er wordt altijd gedacht dat SSL alleen nodig is wanneer een bezoeker gegevens verstuurt via de website, maar SSL werkt twee kanten op. Met een SSL verbinding zorg je ervoor dat men niet kan meelezen met wat je naar de website verstuurt. Maar het voorkomt ook dat informatie die naar de website verstuurd wordt, of vanaf de website verzonden wordt, niet aangepast kan worden. Als website eigenaar wil je 100% zeker weten dat jouw bezoeker of klant datgene op jouw website te zien krijgt dat je er zelf hebt neergezet. Daarom is een veilige SSL verbinding voor iedere website een must.

Q?

Wat is responsive design?

A.

Responsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de web developer streeft naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.[1]