Nieuwe commentaargerelateerde blokken die aankomen met WordPress 6.0

WordPress 6.0 zal proberen om commentaarlijsten aan te pakken via het blokkeringssysteem. Het is een gebied dat achterop is geraakt bij andere functies, die het grootste deel van het werk in eerdere releases hebben ontvangen.

Vorige week riep JuanMa Garrido vrijwilligers op om de nieuwe blokken te testen via het blog Make WordPress Test. Bijdragers wordt gevraagd om feedback achter te laten in de opmerkingen of nieuwe problemen aan te maken via de Gutenberg GitHub-repository.

Lijsten met postcommentaar hebben in de loop van de tijd enkele wijzigingen ondergaan. Vóór WordPress 2.7 gebruikten thema-auteurs een PHP-foreach-aanroep om een ​​array met commentaarobjecten rechtstreeks in de comments.php-sjabloon van hun thema te herhalen. Het was een eenvoudig systeem van eenvoudige HTML en een paar sjabloontags die overal verspreid waren. Het werkte goed tot de introductie van geneste antwoorden. Er was een gekke strijd van zowel ontwikkelaars als gebruikers om thema's bij te werken om de nieuwe wp_list_comments() functie te gebruiken.

Snel vooruit naar het tijdperk van bloksjablonen en de site-editor. Nogmaals, opmerkingen veranderden, maar het was slechts oppervlakkig. Het blok Opmerkingen plaatsen was slechts een wrapper voor de bestaande implementatie. Elke auteur van blokthema's moest aangepaste PHP-filters gebruiken om de uitvoer van de opmerkingenlijst te wijzigen, en gebruikers hadden meestal helemaal geen geluk buiten een paar ontwerpcontroles.

WordPress 6.0 zal ons bijna de cirkel rond maken. De output van commentaar keert terug naar sjablonen via het bloksysteem. PHP-filters zijn niet langer nodig om de lay-out te verplaatsen. En gebruikers kunnen wijzigingen aanbrengen via de site-editor.

Toegegeven, ik had tot vandaag niet veel tijd besteed aan het werken met commentaargerelateerde blokken. Voor het grootste deel heb ik ze helemaal vermeden omdat ik wachtte op de reeks blokken die naar verwachting met WordPress 6.0 zouden landen.

De nieuwste versie van de Gutenberg-plug-in bevat een hele reeks blokken die specifiek zijn voor opmerkingen. Comments Query Loop en Comment Template zouden op dezelfde manier moeten werken als hun post-tegenhangers. De set bevat verschillende metadata-gerelateerde blokken voor de auteur van het commentaar, de datum, de antwoordlink en de bewerkingslink. Er zijn een paar nieuwe voor paginering, en het komende Avatar-blok zal ook werken in de commentaarsjabloon.

Ik opende de Single Post-sjabloon van mijn actieve thema en verwijderde het oude blok Post Comments. Vervolgens heb ik de nieuwe Comments Query Loop ingevoegd:

Nog geen comments.

Laat reactie achter