De nieuwe routerfunctie komt niet in Joomla! 3.7.0

Op donderdag 23 maart publiceerde Robert Deutz op Joomla.org een uitleg over de stand van zaken rond de nieuwe routerfunctie die in Joomla! 3.7.0 zou worden geïntroduceerd.
Zijn Engelstalige uitleg vind je hier.

In het kort komt het er op neer dat het ontwikkelteam dat verantwoordelijk is voor het realiseren van Joomla! 3.7.0 heeft besloten dat de nieuwe routerfunctie geen onderdeel gaat worden van deze nieuwe versie.
De belangrijkste reden is dat het niet is gelukt om op tijd een stabiele router te ontwikkelen, die in staat is om bestaande en nieuwe links goed af te handelen. Het risico is te groot, dat na het inschakelen van de router op bestaande websites, de geïndexeerde URLs bij Google niet meer naar de juiste URL verwijzen. Daardoor zouden in één keer alle Joomla!-websites enorm in de Google-ranking dalen en dat mag niet de bedoeling zijn.

Voor Joomla!NL heeft Wouter de uitleg vertaald, zodat iedereen de laatste stand van zaken hierover kan lezen. Lees in de vertaling hieronder wat het ontwikkelteam nu als plan heeft voor de komende periode.

Vertaling: (originele tekst is van Robert Deutz)

Enkele weken geleden publiceerden we de informatie dat we bezig waren met de nieuwe router. Sindsdien zijn we met het team bezig geweest om de nieuwe routercode goed te controleren. Dit naar aanleiding van een issue waarin werd gemeld dat de communicatie naar ongeldige URLs leidde tot 404-fouten.
Daarom vertellen we hier nu waarom we tot de beslissing zijn gekomen om de nieuwe router niet op te nemen in de komende Joomla!-versie.

Lees verder

Nog geen comments.

Laat reactie achter