Wek vertrouwen met Let’s Encrypt

Let’s Encrypt heeft als doel om websites veiliger te maken met beveiligde verbindingen. Om dit te realiseren geeft Let’s Encrypt gratis SSL-certificaten uit. Het volledige proces rondom het aanvragen, goedkeuren en vernieuwen vindt volledig geautomatiseerd plaats. De partij achter Let’s Encrypt is de non-profit organisatie Internet Security Research Group (ISRG). Dit is een samenwerking van een aantal grote bedrijven, zoals Facebook, Google, Cisco en Mozilla.

Let’s Encrypt

De technische werking van Let’s Encrypt is gelijk aan de technische werking van commerciële SSL-certificaten. Ook de zwaarte van de encryptie is gelijk. Na installatie en configuratie van een Let’s Encrypt-certificaat, wordt het dataverkeer tussen de website en de bezoeker gecodeerd. Dit is zichtbaar voor de websitebezoeker, wat voor extra vertrouwen zorgt. Ook Google kent een betere waardering toe aan websites met een SSL-certificaat.

Werking Let’s Encrypt module

RealHosting heeft een Let’s Encrypt-module beschikbaar voor klanten met een eigen Private Cloud server. Na activatie op je server is deze module beschikbaar in het Plesk Control Panel van elk gekoppeld hostingpakket. Via deze module kan je direct een certificaat aanvragen bij Let’s Encrypt. Het enige wat je nodig hebt is een e-mailadres voor de betreffende domeinnaam. Via dit e-mailadres wordt het certificaat geverifieerd. Tevens ontvang je op dit e-mailadres belangrijke mededelingen rondom het certificaat. Na installatie wordt het certificaat automatisch elke maand verlengd. Als je de module laat activeren op je server, dan betaal je slechts één bedrag per maand. Het maakt daarna niet uit of je slechts 1 website voorziet van een Let’s Encrypt-certificaat of 100.

Kosten Let’s Encrypt

€ 10,00 p.m. per server
Kortingsprogramma: € 5,00 p.m. per server
bron:realhosting.nl

Nog geen comments.

Laat reactie achter